2021年MBA考试《英语》历年真题(2021-07-16)

发布时间:2021-07-16


2021年MBA考试《英语》考试共48题,分为英译汉和写作和完形填空和阅读理解A和阅读理解B。小编为您整理历年真题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Which of the following statements is true about office speak?()【阅读理解A】

A.Managers admire it but avoid it

B.Linguists believe it to be nonsense

C.Companies find it to be fundamental

D.Regular people mock it but accept it

正确答案:D

答案解析:根据第五段第一句" Everyone makes fun of it, but managers love it, companies depend on it, and regular people willingly absorb it. "(人人都拿它开玩笑,但是经理们喜欢它,公司依赖它,普通人也愿意接受它。)可知 D项"普通人嘲笑它却接受它"正确。文中没提及经理们避免它,A项"经理们崇拜它但避免它"错误;文中未提及语言学家的观点,B项"语言学家认为它是扯淡" 错误。C项"企业发现它有根本性作用"与文中"companies depend on it"不一致。

2、Khurana believes that the importation of terminology aims to().【阅读理解A】

A.revive historical terms

B.promote company image

C.foster corporate cooperation

D.strengthen employee loyalty

正确答案:D

答案解析:此题难度较大,考到生僻词allegiance.根据第三段第一句" These terms are also intended to ....increase allegiance to the firm"(这些词语也意在…提高员工对企业的忠诚)可知D项"增强员工忠诚度"正确。A项"复活历史词汇";B项"提升公司形象";C项"培养企业间合作"在文中均无体现。

3、(11)【完形填空】

A.dangerous

B.mysterious

C.violent

D.boring

正确答案:A

答案解析:A. dangerous危险的;B. mysterious神秘的;C. violent暴力的;D. boring无聊的此题句意:手机是我们的快乐护身,保护我们不受我们认为()的伤害。形容词辨析。结合上文语句,根据上下文语义以及四个形容词含义,A选项更符合语义要求。

4、It can be inferred that Lean In ().【阅读理解A】

A.voices for working women

B.appeals to passionate workaholics

C.triggers debates among mommies

D.praises motivated employees

正确答案:A

答案解析:此题难度较大。需要考生对文章背景和Lean In一书有所了解。根据"The "mommy wars"of the 1990s are still going on today,prompting arguments about why women still can\'t have it all and books like Sheryl Sandberg\'s Lean In...."(20世纪90年代爆发的"妈妈间的论战"今天还在继续,论战引发了人们对妇女为什么不能工作与家庭两不误和诸如Sheryl Sandberg的《Lean In》等书的热议)因而,Lean In肯定是与女性有关的书籍且与工作有关。所以选择A项"为有工作的妈妈发声"。C项"在妈妈间引起争论"并不是这本书引起的,而是" mommy wars"。B项"吸引激情的工作狂"和D项"赞扬有动力的员工"无法体现。

5、Which part of the jobs picture are neglected?()【阅读理解A】

A.The prospect of a thriving job market

B.The increase of voluntary part-time market

C.The possibility of full employment

D.The acceleration of job creation

正确答案:B

答案解析:根据第二段中" However,there is another important part of the jobs picture that was largely overlooked. There was a big jump in the number of people who report voluntarily working part-time"(然而,就业形势中的另一重要部分被严重忽视了。自愿兼职者的数量激增了)选项B“自愿兼职市场的扩大”是文章内容的同义替换,故答案为B。

6、(41)【阅读理解B】

A.You are not alone

B.Don’t fear responsibility for your life

C.Pave your own unique path

D.Most of your fears are unreal

E.Think about the present moment

F.Experience helps you grow

G.There are many things to be grateful for

正确答案:D

答案解析:本段的第一句"Fear is both useful and harmful"(恐惧既有好处又有害处)表明本段核心内容是fear(恐惧),根据 "Fear is not real....‘Danger is very real. But fear is a choice.\' I do completely agree that fears are just the product of our luxuriant imagination"("恐惧是不真实的。...危险是真实的,但恐惧是一种选择"我完全同意恐惧只是丰富想象力的产物这一观点)可知该题小标题为D项"你的大多数恐惧都是不真实的"。

7、Involuntary part-time employment in the US().【阅读理解A】

A. is harder to acquire than one year ago

B.shows a general tendency of decline

C.satisfies the real need of the jobless

D.is lower than before the recession

正确答案:B

答案解析:根据第四段第一句" There was an increase in involuntary part-time in June, but the general direction has been down"( 6月份非自愿兼职者人数增加,但大体趋势是下降的)可知B选项“总体趋势是下降的”正确。A项"非自愿兼职工作比一年前更难获得"无法推出。根据"An increase in involuntary part-time work ... means that many people will be having a very hard time making ends meet(非自愿兼职的增加...也意味着许多人将会在维持生计方面遇到困难)”可知C项"满足了他们实际需求"错误。D项"比经济衰退前要低"与原文" Involuntary part-time employment is still far higher than before the recession"(非自愿兼职就业的人数依然要比经济衰退前的水平高)意思相反,故错误。

8、The home front differs from the workplace in that().【阅读理解A】

A.home is hardly a cozier working environment

B.division of labor at home is seldom clear-cut

C.household tasks are generally more motivating

D.family labor is often adequately rewarded

正确答案:B

答案解析:根据第五段第一句" On the home front, however,people have no such clarity.Rare is the household in which the division of labor is so clinically and methodically laid out"(然而,在家中人们这种"有劳有得"的观念并没那么清晰。很少有家庭能把家务划分得不近人情和井井有条)no such clarity与B中seldom-clear-cut相对应。故答案选B。A项"家是更为舒适的工作环境",本文主要对比了家和工作场合哪个压力更大,不能得出A结论。根据"There are a lot of tasks to be done;there are inadequate rewards for most of them"(有很多家务活要做,但是做这些家务大都得不到足够的奖赏)可知C项"家务活总体来说让人有动力"和D项"做家务常常会得到足够的奖励"错误。

9、(45)【阅读理解B】

A.You are not alone

B.Don’t fear responsibility for your life

C.Pave your own unique path

D.Most of your fears are unreal

E.Think about the present moment

F.Experience helps you grow

G.There are many things to be grateful for

正确答案:C

答案解析:本段主要讲述我们在做决定时总会征求别人意见,这就贬低了自己的意见,我们应当相信自己的决定," When you are struggling to achieve something important you should believe in yourself and be sure that your decision is the best"(当你努力达成某项重要的事时,应该相信自己,并坚信自己的决定是最好的)“You live in your skin, think your own thoughts, have your own values and make your own choices.”(你为自己而活,为自己思考,有自己的价值观并作出自己的决定)可知C项"走自己的路"与本段最为契合。

10、Many people work part-time because they().【阅读理解A】

A.prefer part-time jobs to full-time jobs

B.feel that is enough to make ends meet

C. cannot get their hands on full-time jobs

D.haven’t seen the weakness of the market

正确答案:C

答案解析:根据第三段"Many people who work part-time jobs actually want full-time jobs.They take part-time work because this is all they can get"(许多做兼职工作的人实际上想得到全职工作,他们之所以兼职是因为这就是他们所能找到的)。因而 C项"无法得到全职工作”符合文意。


下面小编为大家准备了 MBA考试 的相关考题,供大家学习参考。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:contact@51tk.com 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。