网友您好, 请在下方输入框内输入要搜索的题目:

黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高考英语五模精选试题

Our dream is the song of our soul. Life without one is reduced to a hollow existence. But life with a dream is filled with meaning and purpose.

Most of us have a dream, or heart's desire. But the trouble is most of us have the on/off switch of our dream set to OFF. Whenever we say, I can’t, we set the switch to OFF. Whenever we believe we can, we set the switch to ON. Simple, isn't it? Just because I believe I can do something doesn't mean there won’t be any problems. But once I believe I can do it, I will seek solutions for every problem I stumble on. And since it is a law of life that we find what we look for, if I look for solutions, I will find them.

Any worthy dream is a dream worthy of accomplishing. Once I realize I can do it, the next step is to make a commitment. As soon as we make a commitment, great power is released. What seemingly were insurmountable hurdles are now reduced to obstacles of laughable insignificance. But we won’t reach this stage until we decide to stop talking and start acting. Unless we commit ourselves, self-doubt will ferment and block our way.

Our dreams don’t have to be grand to be great. An aunt of mine sold gloves in a department store for most of her life. Her dream was to be the friendliest and most helpful salesperson around. Year after year, the same customers would return and deliberately seek her out. She brightened everyone's day and touched the lives of thousands. Was her dream any less significant than that of aprominent person? Of course not. We all have the power to follow a dream that will make a difference to us and those we meet.

No dream is too small; no dream is too big, so hold on to your dream. Langston Hughes tells why, Hold fast to dreams, for if dreams die, life is a broken-winged bird that cannot fly.So,what are you waiting for? Follow your dream!

(1)According to the author, dreams ___________.

A、refer to dreams in our sleep

B、refer to dreams in the daytime

C、gives meaning and purpose to our life

D、enables life to be a hollow existence

(2)What are the stages in following a dream?

A、Setting the switch of our dream on, making a commitment, and releasing the power.

B、Setting the switch of our dream on, committing ourselves, and following the dream.

C、Believing we can do it, committing ourselves, and acting.

D、Believing we can do it, acting and making a commitment.

(3)What does the dream of the author's aunt illustrate?

A、To illustrate we should commit ourselves and start acting.

B、To illustrate our dreams don’t have to be grand to be great.

C、To illustrate her dream was to be the friendliest and most helpful salesperson.

D、To illustrate we all have the power to follow a dream.

(4)Which of the following statements is NOT true?

A、Whether the switch of your dream is ON or OFF is left entirely to yourself.

B、If we believe we can do it, there won’t be any problems.

C、We will find what we look for.

D、The author's aunt's dream was not any less significant than that of a prominent person.

(5)The passage mainly tells us that __________.

A、a dream gives meaning and purpose to our life.

B、if dreams die, life will become meaningless.

C、we should follow our dream which will make a difference to us and other people.

D、a worthy dream is a dream worthy of accomplishing.


参考答案:CADBC


Seldom____such a funny story as he told us.

A.have I heard

B.I have heard

C.did I listen

D.I listened


参考答案:B 


50 We are thus led to distinguish, within the broad educational process which we have been so far considering, a more formal kind of education -- that of direct tuition or schooling. In undeveloped social groups, we find very little formal teaching and training. These groups mainly rely for instilling needed dispositions into the young upon the same sort of association which keeps the adults loyal to their group.


正确答案:
因此,我们到目前为止一直在思考这种广泛的教育过程,从而促使我们去区别一个更为正规的教育,也就是说,那种直接教导或学校教育。


From this passage we know that______.

A. every American cannot have guns.

B. only soldiers and police can have guns.

C. every American citizen can own guns.

D. teachers have no money to buy guns.


正确答案:C

45.答案为C  从文中介绍的校园枪击案的严重程度可知其中原因之一是美国对枪支的持有没有严格的限制,才造成枪击行为的失控。


I don't regret ______ even if it might have upset her.

A. to tell her what I thought

B. to have told her that I thought

C. telling what I thought

D. telling her what I thought


正确答案:D
regret后接动名词表示“后悔干了某事”,后接不定式表示“遗憾要干某事”。


1What you said doesnt _ what the police have told us, so we have to find more evidence.Aagree withBmake upCcontribute toDshow off2Ensuring every child equal rights to education is _the key to the elimination of inequality across the world lies.AthatBwhatCwhetherDwhere3Do you really plan to drop out of the football team?_ Its time for me to concentrate on my study.AIm just kidding.BDefinitely not.CI mean itDWhat a pity!4This restaurant has become popular for its wide _ of foods that suit all tastes and pockets.AproductionBofferCrangeDdivision5Hi, Tom, have you checked the account yet?Certainly, I _ it five times even though you told me to do it twice.Achecked Bwill have checkedChave been checking Dhad checked6.I didnt _ having to do the cooking myself, or I would have learnt one or two dishes from my mom.AexpectBanticipateCforecastDpreview7Janes grandmother had wanted to write childrens book for many years, but one thing or anotheralways got in way.Aa;不填Bthe;theC不填;theDa;the8The cost of living in big cities _ steadily for many years,and it has led some youths to drop out of the big city race.Ais climbingBis being climbedChas been climbingDhas been climbed9Thanks to the “sugar tax”, food factories have reduced sugar in their products, _ about 45 million kilograms of sugar.Ato save BsavedCsaving Dhaving saved10Everybody was touched _ words after they heard her moving story.AwithoutBbeyondCagainstDdespite11 Whats the recent progress in Xiongan New Area, first announced two years ago?It _ increasing attention from foreign companies given its huge development potential.Ahas been attractingBhad attractedCwould be attractingDwas attracting12The doctor had almost lost hope at one point, but the patient finally .Apulled outBpulled throughCpulled upDpulled over13A lot of suggestions were put forward at the meeting, but _ was practical.Anothing BnoneCneither Dno one14 What was wrong? Why didnt you go to the picnic as scheduled? Im sorry. I _ a seriously-injured old man to the hospital.Awould deliver BdeliveredChad delivered Dwas delivering15We can not afford limited progress. We need rapid progress, Ban said at the Third World Climate Conference in Geneva, by the World Meteorological Organization (WMO).AorganizedBbeing organizedCorganizingDwas organized16Egyptian President decided to _on Friday afternoon after an 18-day campaign against him, ending his thirty-year rule.Astep downBbreak inCbreak downDstep in17The new supermarket has announced that the first to purchase goods on th、e opening day _ get a big prize.AmustBshallCwouldDcould18When did you return last Friday?It was not until midnight _ it was raining hard.AwhenBwhichCthatDbefore19The dining room is clean and tidy, with a table already _for a big mealA. being laid Blaying Cto lay Dlaid20_ competence in acquiring Engl、ish today comes from the ability to express oneself rather than in simply passing exams.ADueBRawCCoreDKeen


A What do you mean B What about you

C I’m not sure D What a pity

E What do you think F Sounds great

G Say, why don’t you come with us H Do you mean it

Jessica: I’m so excited! We have two weeks off! What are going to do?

Natasha:__56__. I guess I’ll just stay home. Maybe I’ll catch up on my reading. __57__? Any plans?

Jessica: Well, my parents have rented an apartment in California. I’m going to take long walks along the beach every day and do lots of swimming.

Natasha: __58__!

Jessica: __59__? My parents will be happy to have you with in.

Natasha: __60__?I’d love to!


正确答案:
56-60        C    B    F    G    H


Kelley ( ) us ( ) the mission we have in Distance Education.

A、calls…for

B、regards…as

C、reminds…of

D、draw…to


参考答案:C


When I saw her crying.I realized I ( ) her the news so soon.

A、shouldn't have told

B、should not tell

C、should have told

D、must have told


参考答案:A


I can't find the key. I must have left it in the car. 翻译


参考答案我找不到钥匙了。我肯定是把钥匙丢在车上了。


We have only one vacancy, but so far have received more than 30 () for the job.

A、applications

B、applicants

C、applicators

D、appliances


正确答案:A


更多 “黑龙江省哈尔滨市第三十二中学高考英语五模精选试题” 相关考题
考题 Research findings show we spend about two hours dreaming every night,no matter what we( )during the day.A.should have done B.would have done C.may have done D.must have done答案:C解析:该题考查情态动词用法。本题包含宾语从句,从句的谓语动词为陈述句语气,因此可将表示虚拟语气的A、B选项排除,must have done表示对过去肯定推测不合题意,故答案为C。

考题 共用题干 Battle Hymn of Tiger MotherIn general,I think Western parenting gives children too much freedom at too young an age.The average American child spends almost 70 percent more time watching television than attending school.In the recent PISA international tests,the US came out an embarrassing 23rd in science and 34th in math一with Shanghai children ranked No 1.Western children have alarming rates of alcohol and drug abuse and teenage pregnancy,too.On the other hand,American universities continue to be the envy of the world,and the US excels at teaching creativity,innovation and leadership.What are the lessons for China then?Here are a few things China may be able to learn from the West.First,while children in the West have too much choice,their counterparts in China may have too little.In between school,tutoring and lessons,many Chinese children work nonstop,getting little opportunity to have fun with friends,explore on their own and discover what they truly enjoy.What I learned is that as children grow up,parents should listen to their choices more carefully and graduallygive them more freedom to pursue their own passions.Second,Chinese parents should pay more attention to their children's individual personalities. Every child is different. So depending on children's natural predispositions(秉性),different career paths will make them happy. Some people may find it more fulfilling to become a photographer or fashion designer instead of a doctor. If Chinese parents become more open-minded in what they consider"success",it may help lessen the intense competition and pressure that many Chinese children feel.Finally,Chinese parents are good at getting their children to memorize,practice and drill一skills I believe the West needs more of一but they should also find ways to encourage creativity and initiative.My daughters were lucky because my husband taught them the value of independent thinking. He always asked"why".Just because someone told you so,how do you know it's right?Parenting is the hardest job I've ever had.When Lulu rebelled and I began questioning everything I'd done.I feel very lucky that I adjusted in time一today my daughters and I are close friends一and I wanted to share my story with other mothers,because we are all struggling with the same problem:how can we raise happy,strong,self-reliant children?Children in the West have more choice in deciding weather they would like to go to college or not.A:Right B:Wrong C:Not mentioned答案:C解析:文章第四段,作者提到“…different career paths will make them happy" ,只要考虑到孩子迥异的天性,不管什么样的职业都会使他们获得幸福,所以该判断正确。从第一章中间看到美国孩子在测试中处于“an embarrassing 23rd in science and 34th in math",即科学和数学的排名都靠后,相反,上海孩子在两者均名列第一。所以,该判断不正确。文第五段指出西方孩子需要更多的记忆和操练,但是,后面的“they (他们)”指的是中国孩子,即中国孩子需要“find ways to encourage creativity and initiative",鼓励他们的创造力。第四段的条件句“If Chinese parents become more open-minded ...”表明,中国家长思想还不够开明,所以,该判断正确。第一段的最后一句指出,美国大学“continue to be the envy of the world", 依然广受世人羡慕。倒数第二段中间用了“my daughters",这说明作者不只是一个孩子的母亲。尽管第三段开头说美国孩子“have too much choice",但是并没有具体说到他们可以自主选择是否上大学,所以选C。

考题 共用题干 The Need to RememberSome people say they have no memory at all:"I just can't remember a thing!"But of course we all have a memory.Our memory tells us who we are.Our memory helps us to make use in the present of what we have learnt in the past.In fact we have different types of memory.For example,our visual memory helps us recall facts and places.Some people have such a strong visual memory that they can remember exactly what they have seen,for example,pages of a book,as a complete picture.Our verbal(言语的)memory helps us remember words and figures we may have heard but not seen or written:Items of a shopping list,a chemical formula,dates,or a recipe.With our emotional(情感的)memory, we recall situations or places where we had; strong feelings,perhaps of happiness or unhappiness. We also have special memories for smell,taste, touch and sound,and for performing physical movements.We have two ways of storing any of these memories. Our short-term memory stores items for up to thirty seconds-enough to remember a telephone number while we dial.Our long-term mem-ory,on the other hand,may store items for a lifetime. Older people in fact have a much biter long-term memory than short-term .They may forget what they have done only a few hours ago,but have the clearest remembrance(记忆)of when they were very young.Psychologists tell us that we only remember a few facts about our past,and that we invent the rest. It is as though we remember only the outline of a story.We then make up the details. We of-ten do this in the way we want to remember them,usually so that we appear as the heroes of our own past , or maybe victims needing sympathy(同情). Visual memory helps us recall a place we have been to.A: RightB: WrongC: Not mentioned答案:A解析:根据文章第二段第二句话可知,视觉记忆可以帮助我们记起事实和地方,故本题表述正确,视觉记忆可以帮我们记起曾经去过的地方。根据文章第二段最后一句话中的“Some people have such...pages of a book...”可知题干正确,故本题表述正确。根据文章第三段中的“... words and figures we may have heard but not seen or written...”可知题干表述错误。根据文章第四段最后一句可知,perform physical movements说的是special memories。因此题干错误。联系全文,本文主要说的是人的记忆,而未提及动物。文章倒数第二段对short-term memory和long-term memory作了区分,并未进行重要性的比较。根据文章最后一段第一句话可知,关于过去我们只记得一部分,剩下的都是自己编造的,故本题表述正确。

考题 From this passage we know that ______.A. every American cannot have gunsB. only soldiers and police can have gunsC. every American citizen can own gunsD. teachers have no money to buy guns 正确答案:C50.答案为C。从最后一段可知,学生拥有枪支情况非常严重。

考题 共用题干 Battle Hymn of Tiger MotherIn general,I think Western parenting gives children too much freedom at too young an age.The average American child spends almost 70 percent more time watching television than attending school.In the recent PISA international tests,the US came out an embarrassing 23rd in science and 34th in math一with Shanghai children ranked No 1.Western children have alarming rates of alcohol and drug abuse and teenage pregnancy,too.On the other hand,American universities continue to be the envy of the world,and the US excels at teaching creativity,innovation and leadership.What are the lessons for China then?Here are a few things China may be able to learn from the West.First,while children in the West have too much choice,their counterparts in China may have too little.In between school,tutoring and lessons,many Chinese children work nonstop,getting little opportunity to have fun with friends,explore on their own and discover what they truly enjoy.What I learned is that as children grow up,parents should listen to their choices more carefully and graduallygive them more freedom to pursue their own passions.Second,Chinese parents should pay more attention to their children's individual personalities. Every child is different. So depending on children's natural predispositions(秉性),different career paths will make them happy. Some people may find it more fulfilling to become a photographer or fashion designer instead of a doctor. If Chinese parents become more open-minded in what they consider"success",it may help lessen the intense competition and pressure that many Chinese children feel.Finally,Chinese parents are good at getting their children to memorize,practice and drill一skills I believe the West needs more of一but they should also find ways to encourage creativity and initiative.My daughters were lucky because my husband taught them the value of independent thinking. He always asked"why".Just because someone told you so,how do you know it's right?Parenting is the hardest job I've ever had.When Lulu rebelled and I began questioning everything I'd done.I feel very lucky that I adjusted in time一today my daughters and I are close friends一and I wanted to share my story with other mothers,because we are all struggling with the same problem:how can we raise happy,strong,self-reliant children?While considering success,Chinese parents are less open-minded.A:Right B:Wrong C:Not mentioned答案:A解析:文章第四段,作者提到“…different career paths will make them happy" ,只要考虑到孩子迥异的天性,不管什么样的职业都会使他们获得幸福,所以该判断正确。从第一章中间看到美国孩子在测试中处于“an embarrassing 23rd in science and 34th in math",即科学和数学的排名都靠后,相反,上海孩子在两者均名列第一。所以,该判断不正确。文第五段指出西方孩子需要更多的记忆和操练,但是,后面的“they (他们)”指的是中国孩子,即中国孩子需要“find ways to encourage creativity and initiative",鼓励他们的创造力。第四段的条件句“If Chinese parents become more open-minded ...”表明,中国家长思想还不够开明,所以,该判断正确。第一段的最后一句指出,美国大学“continue to be the envy of the world", 依然广受世人羡慕。倒数第二段中间用了“my daughters",这说明作者不只是一个孩子的母亲。尽管第三段开头说美国孩子“have too much choice",但是并没有具体说到他们可以自主选择是否上大学,所以选C。

考题 共用题干 第二篇Three Ways to Become More CreativeMost people believe they don't have much imagination.They are wrong. Everyone has imagination,but most of us,once we become adults,forget how to access it. Creativity isn't always connected with great works of art or ideas.People at work and in their free time routinely think of creative ways to solve problems.Maybe you have a goal to achieve,a tricky question to answer or you just want to expand your mind!Here are three techniques to help you.This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between them.First,think about the problem you have to solve or the job you need to do.Then find an image,word,idea or object,for exam- pie,a candle.Write down all the ideas/words associated with candles:light,fire,matches,wax,night,silence, etc.Think of as many as you can?The next stage is to relate the ideas to the job you have to do?So imagine you want to buy a friend an original present,you could buy him tickets to a match or take him out for thenight.Imagine that normal limitations don't exist. You have as much time/space/money,etc.as you want. Think about your goal and the new possibilities.If,for example,your goal is to learn to ski,you can now prac- tice skiing every day of your life(because you have the time and the money).Now adapt this to reality.May- be you can practice skiing every day in December,or every Monday in January.Look at the situation from a different point of view. Good negotiators(谈判者)use this technique in business; and so do writers.Fiction writers often imagine they are the characters in their books.They ask questions: what does this character want?Why can't she get it?What changes must she make to get what she wants? What does she dream about?If your goal involves other people,put yourself" in their shoes".The best fisher- men think like fish!According to the passage,when we become adults_______________.A:most of us are no longer creativeB:we are not as imaginative as childrenC:we can still learn to be more creativeD:we are unwilling to be creative答案:C解析:由第一段第二句“They are wrong”可知,成年人也有想象力,且由该段最后一句中的“.help you”可知,成年人可以学习发挥想象力。由第二段第四句“Write down all the ideas/words associated with...”可知选C。由第三段第三句“Think about your goal and the new possibilities”可知选C。put yourself in sb's shoes是固定搭配,意为“设身处地”,故选D。第三个技巧是:设身处地地站在别人的角度上看问题。故销售员应考虑顾客所需的。

考题 问答题America is a society in which children have watched  21 18 000 television commercials by the time that they have reached  22 . My friend Jodie learned this fact a few weeks ago and decided to do something about it. She thinks that the number of commercials that children see can influence the way in which  23 . That is, Jodie believes that children who watch so many ads will grow up to believe that the most important thing in life is to buy, buy, buy! This, said Jodie, is wrong. A little child cannot understand  24 for what they are and so believes totally in what he or she hears.  I have been thinking about what Jodie has told me. I suppose that she is right. I know that it is easy to  25 the minds of children because they don’t see things carefully, as  26 . And I am  27 myself at how the advertisers can control a child’s  28 . I think I should join Jodie in her efforts to change advertising  29 when it comes to advertisements for children. I really have a responsibility to make sure that future generations are given every chance to develop their minds without the  30 .正确答案: 21.approximately22.their middle teens23.they view the world24.advertisements25.manipulate26.adults do27.upset28.outlook on the world29.tactics30.interference of mass media【录音原文】 America is a society in which children have watched approximately18000 television commercials by the time that they have reached their middle teens. My friend Jodie learned this fact a few weeks ago and decided to do something about it. She thinks that the number of commercials that children see can influence the way in which they view the world. That is, Jodie believes that children who watch so many ads will grow up to believe that the most important thing in life is to buy, buy, buy! This, said Jodie, is wrong. A little child cannot understand advertisementsfor what they are and so believes totally in what he or she hears. I have been thinking about what Jodie has told me. I suppose that she is right. I know that it is easy to manipulatethe minds of children because they don’t see things carefully, as adults do. And I am upsetmyself at how the advertisers can control a child’s outlook on the world. I think I should join Jodie in her efforts to change advertising tacticswhen it comes to advertisements for children. I really have a responsibility to make sure that future generations are given every chance to develop their minds without the interference of mass media. 解析: 暂无解析

考题 共用题干 The Need to RememberSome people say they have no memory at all:"I just can't remember a thing!"But of course we all have a memory.Our memory tells us who we are.Our memory helps us to make use in the present of what we have learnt in the past.In fact we have different types of memory.For example,our visual memory helps us recall facts and places.Some people have such a strong visual memory that they can remember exactly what they have seen,for example,pages of a book,as a complete picture.Our verbal(言语的)memory helps us remember words and figures we may have heard but not seen or written:Items of a shopping list,a chemical formula,dates,or a recipe.With our emotional(情感的)memory, we recall situations or places where we had; strong feelings,perhaps of happiness or unhappiness. We also have special memories for smell,taste, touch and sound,and for performing physical movements.We have two ways of storing any of these memories. Our short-term memory stores items for up to thirty seconds-enough to remember a telephone number while we dial.Our long-term mem-ory,on the other hand,may store items for a lifetime. Older people in fact have a much biter long-term memory than short-term .They may forget what they have done only a few hours ago,but have the clearest remembrance(记忆)of when they were very young.Psychologists tell us that we only remember a few facts about our past,and that we invent the rest. It is as though we remember only the outline of a story.We then make up the details. We of-ten do this in the way we want to remember them,usually so that we appear as the heroes of our own past , or maybe victims needing sympathy(同情). Long-term memory is more important than short-term memory.A: RightB: WrongC: Not mentioned答案:C解析:根据文章第二段第二句话可知,视觉记忆可以帮助我们记起事实和地方,故本题表述正确,视觉记忆可以帮我们记起曾经去过的地方。根据文章第二段最后一句话中的“Some people have such...pages of a book...”可知题干正确,故本题表述正确。根据文章第三段中的“... words and figures we may have heard but not seen or written...”可知题干表述错误。根据文章第四段最后一句可知,perform physical movements说的是special memories。因此题干错误。联系全文,本文主要说的是人的记忆,而未提及动物。文章倒数第二段对short-term memory和long-term memory作了区分,并未进行重要性的比较。根据文章最后一段第一句话可知,关于过去我们只记得一部分,剩下的都是自己编造的,故本题表述正确。

考题 (50)We are thus led to distinguish, within the broad educational process which we have been so far considering, a more formal kind of education—that of direct tuition or schooling. 此处译文为: 正确答案:【结构分析】We are thus led to distinguish, within the broad educational processwhich we have been so far considering, a more formal kind of education—that of direct tuition or schooling.这是一个复合句。We are thus led to distinguish a more formal kind of education—that of direct tuition or schooling是主句部分,其中that of direct tuition or schooling由破折号引出做补充说明;within the broad educational process which we have been so far considering是插入语,其中which we have been so far considering是定语从句,修饰先行词the broad educational process。【词义推敲】tuition 教学,指导【翻译润色】We are thus led to distinguish a more formal kind of education因此,我们需要区分出一种更正规的教育方式—that of direct tuition or schooling即直接的指导或学校教育within the broad educational process 在宽泛的教育过程中which we have been so far considering我们迄今一直在思考的【参考译文】因此,在我们迄今一直在思考的宽泛的教育过程中,我们需要区分出一种更正规的教育方式,即直接的指导或学校教育。

考题 As for the influence of Internet,nowhere()the results more clearly than in the US.A、we have seenB、we had seenC、seen we haveD、have we seen正确答案:D
最新考题