网友您好, 请在下方输入框内输入要搜索的题目:

题目内容 (请给出正确答案)
请阅读短文,完成此题。
Back in the old days, when I was a child, we sat around the family round table at dinnertime and exchanged our daily experiences. It wasn't very organized, but everyone was recognized and all the news that had to be told was told by each family member.
We listened to each other and the interest was not put-on; it was real. Our family was a unit and we supported each other, and nurtured each other, and liked each other, and--we were even willing to admit--we loved each other.
Today, the family round table has moved to the local fast-food restaurant and talk is not easy, much less encouraged.
Grandma, who used to live upstairs, is now the voice on long distance, and the working parents far too beaten down each day to spend evening relaxation time listening to the sandbox experience of an eager four-year-old.
So family conversation is as extinct as my old toys and parental questions such as "What have you been doing, Bobby?" have been replaced by "I'm busy, go watch television. "And watch TV they do; count them by the millions.
But it's usually not children's television that children watch. Saturday morning, the children's hour, amounts to only about 8 percent of their weekly viewing.
Where are they to be found? Watching adult television, of course, from the Match Game in the morning, to the afternoon at General Hospital, from the muggings and battles on the evening news right through the family hour and past into Star sky and Hutch. That's where you find our kids, over five million of them, at 10 p.m., not fewer than a million until after midnight! All of this is done with parental permission.
Television, used well, can provide enriching experiences for our young people, but we must use it with some sense. When the carpet is clean, we turn off the vacuum cleaner. When the dishes are clean, the dishwasher turns itself off.
Not so the television, which is on from the sun in the morning to the moon at night and beyond!
Parents must exercise some control and show some concern about the cultural influence on the child when a program not intended for that child is viewed. Parents need to intervene. Nonintervention may be a wise policy in international affairs, but the results of parental nonintervention will not be wise at all.

The working parent is not willing to listen to her (his) four-year-old child talking about his sandbox games because she (he) is__________.
查看材料

A.boring
B.very tired
C.busy
D.angry

参考答案

参考解析
解析:通读第四段,注意短语“far too beaten down”,可知父母每天工作非常辛苦和疲惫,所以和孩子的交流沟通少了。故选为B。
更多 “请阅读短文,完成此题。 Back in the old days, when I was a child, we sat around the family round table at dinnertime and exchanged our daily experiences. It wasn't very organized, but everyone was recognized and all the news that had to be told was told by each family member. We listened to each other and the interest was not put-on; it was real. Our family was a unit and we supported each other, and nurtured each other, and liked each other, and--we were even willing to admit--we loved each other. Today, the family round table has moved to the local fast-food restaurant and talk is not easy, much less encouraged. Grandma, who used to live upstairs, is now the voice on long distance, and the working parents far too beaten down each day to spend evening relaxation time listening to the sandbox experience of an eager four-year-old. So family conversation is as extinct as my old toys and parental questions such as "What have you been doing, Bobby?" have been replaced by "I'm busy, go watch television. "And watch TV they do; count them by the millions. But it's usually not children's television that children watch. Saturday morning, the children's hour, amounts to only about 8 percent of their weekly viewing. Where are they to be found? Watching adult television, of course, from the Match Game in the morning, to the afternoon at General Hospital, from the muggings and battles on the evening news right through the family hour and past into Star sky and Hutch. That's where you find our kids, over five million of them, at 10 p.m., not fewer than a million until after midnight! All of this is done with parental permission. Television, used well, can provide enriching experiences for our young people, but we must use it with some sense. When the carpet is clean, we turn off the vacuum cleaner. When the dishes are clean, the dishwasher turns itself off. Not so the television, which is on from the sun in the morning to the moon at night and beyond! Parents must exercise some control and show some concern about the cultural influence on the child when a program not intended for that child is viewed. Parents need to intervene. Nonintervention may be a wise policy in international affairs, but the results of parental nonintervention will not be wise at all. The working parent is not willing to listen to her (his) four-year-old child talking about his sandbox games because she (he) is__________. 查看材料 A.boring B.very tired C.busy D.angry” 相关考题
考题 自主阅读能力是早期阅读教育的关键() 此题为判断题(对,错)。

考题 阅读下面的文章,完成题。他的生命就是一首诗林庚先生的诗作有哪些特色?请简要回答。查看材料

考题 阅读下面短文,回答题。垫底的人陈大超小说中的徐芳有着怎样的心理特征?请简要分析。(4分)查看材料

考题 windows7新增的便签功能,便于用户快速记录一些简短文字内容。() 此题为判断题(对,错)。

考题 教科书中文言文选文多是文质兼美、词句考究的短文。() 此题为判断题(对,错)。

考题 阅读下面一首诗,完成21—22题。(共4分)饮酒(其五)陶渊明结庐在人境,而无车马喧。问君何能尔?心远地自偏。采菊东篱下,悠然见南山。山气日夕佳,飞鸟相与还。此中有真意,欲辨已忘言。21.请从炼字角度说说“采菊东篱下,悠然见南山”妙在何处。(2分)

考题 阅读下面一段短文,然后回答下列 36~38 小题。第 36 题 概括本片段的大意。作者的观点是什么?

考题 通过阅读来启发学生的写作热情,一般采用两种方式。一种是自由阅读,自由写作;另一种是为写作而安排阅读,通过阅读来获得材料,获得灵感,完成写作。() 此题为判断题(对,错)。

考题 幼儿园早期阅读活动中的阅读环境是指丰富的阅读物质环境。() 此题为判断题(对,错)。

考题 阅读以下说明和c++码,将应填入(n)处的字名写在的对应栏内。[说明] 以下函数完成求表达式的值,请填空使之完成此功能。float sum ( float x ){ float s=0.0;int sign = 1;(1);for(inti=1;(2); i+ +){t=t*x;s=s+(3);sign = - sign;(4);}

考题 根据阅读的方式不同,可以将阅读分为精读、略读、浏览。() 此题为判断题(对,错)。

考题 良好的阅读习惯包括阅读态度和阅读方法两个方面。() 此题为判断题(对,错)。

考题 阅读下面短文。回答 26~25 题。第 26 题 下列关于“托迈”的说法,正确的一项是:

考题 请仔细阅读以下程序并完成要求。 If((a>2&&b4|| d 请仔细阅读以下程序并完成要求。If((a>2&&b<3)&&(c>4|| d<5)){Flag=1;}Else{Flag=0;)请分别按照语句覆盖、判定覆盖、条件覆盖、判定/条件覆盖测试用例。

考题 三、阅读理解:共15题。每道题包含一段短文,短文后面是一个不完整的陈述,要求你从四个选项中选出一项来完成这一陈述。注意:供选择的答案有时可能是短文内容的一个复述,有时则满足了陈述中其他方面的要求,你的选择应与所要求最相符合。请开始答题:31.有些基因使人们总的来说感到快乐一些或者悲伤一些。这句话的意思是:A.总的来说,有些基因使人感到快乐,有些基因使人感到悲伤B.有些基因总的来说使人们要么感到快乐,要么感到悲伤C.有些基因总的来说使人们既感到快乐,又感到悲伤D.总的来说,使人感到快乐和悲伤的原因是部分基因的影响

考题 二、阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C、D)中选出能填入相应空白处的最佳选项。共3题,每题1分,共3分。 阅读下面短文,回答从的 114~116 题目。Martin Luther King Jr.was born in Georgia in 1 929.When was still a boy Martin learned that his people,the black Americans,when often treated differently from most of( )fellow Americans.Many could not attend good schools,get good jobs,or live in nice houses because of the color of their ( ) .Manin knew that in a free country this was wrong.He wanted to help his black brothers,( )he decided to go to school and become a minister.第114题:( )A.hisB.thoseC.mostD.their

考题 阅读下面短文。回答 21~25 题。第 21 题 不能说明第一段中提到的“步行须遵制合礼”的一项是:

考题 阅读下面短文.回答 18~22 题。第 18 题 从原文看,下列关于大运河保护迫在眉睫原因的分析,错误的一项是:

考题 阅读下面材料,根据要求完成教学设计。 要求:请根据思想政治辩论式教学的相关要求,结合教学内容设计一个辩题,并围绕该辩题设计教学活动简案。

考题 请认真阅读下列材料,并按要求作答。 请根据上述材料完成下列任务: (1)在小学英语教学中,呈现演示的原则有哪些? (2)请根据教学内容确定本课时的教学目标。 (3)请设计本节“句型课”的新知呈现环节并说明设计意图。

考题 学习远程教育教材要()A、阅读B、完成练习C、请辅导员辅导D、自我测评

考题 问答题改错题:阅读短文,改正文中的文字、标点符号差错。

考题 填空题阅读目的是指实现阅读愿望,完成阅读行为,达到()。

考题 填空题阅读目的是指实现阅读愿望,完成阅读行为,达到()的要求。

考题 问答题研究者想探讨这样一个问题:文章的生字密度对学生阅读理解成绩的影响。研究者感兴趣四种生字密度:1:5、1:10、1:15、1:20。  被试:采用随机取样的方法选取被试40人,男性20人,女性20人。视力或矫正视力正常。平均年龄为14.5岁。  材料:选取历史方面的四篇短文(1:5、1:10、1:15、1:20),这四篇短文除了生字密度不同外,在文章的长度、语法的难度上均进行了匹配。每个学生要阅读四篇短文中的每一篇,四篇短文的阅读顺序进行了随机化平衡处理。 分析这个实验的自变量、因变量,以及此实验采用什么类型的实验设计(被试间设计还是被试内设计)。

考题 多选题学习远程教育教材要()A阅读B完成练习C请辅导员辅导D自我测评

考题 问答题请结合这张图片写一篇80字左右的短文。

考题 问答题作文提示:  阅读下面一段话后,请谈谈你的看法。(字数:150字左右)  身处他乡,没有朋友,没有亲人在身边时,想家、寂寞便会如影随形。寂寞是每个人都会遇到的情况,寂寞的时候,你如何排遣?如何战胜它?请以“战胜寂寞”为题,写一篇短文。